'PSV-exit van Sangaré is nu helemaal rond, transfersom valt lager uit dan gedacht'

'PSV-exit van Sangaré is nu helemaal rond, transfersom valt lager uit dan gedacht'

01-09-2023 12:37 Laatste update: 13:12
250

Het is nu helemaal rond: Ibrahim Sangaré gaat PSV verruilen voor Nottingham Forest. Dat meldt de Duitse tak van Sky. De ontwikkelingen rondom de Ivoriaan volgen elkaar in rap tempo op, maar duidelijk is nu dat Sangaré gaat vertrekken uit Eindhoven. PSV ontvangt dertig miljoen euro, plus bonussen.

Aanvankelijk werd er nog gesproken over een transfersom van rond de 35 miljoen euro voor PSV. Dat is in ieder geval niet het basisbedrag dat de Eindhovenaren gaan ontvangen voor Sangaré. Nottingham maakt in de eerste instantie dertig miljoen euro over. Het is niet duidelijk hoe hoog dat bedrag via bonussen nog kan oplopen. Het Eindhovens Dagblad spreekt dit overigens tegen: het lokale medium beweert dat PSV wel 35 miljoen ontvangt voor Sangaré.

De international had ook een afkoopclausule van 37,5 miljoen euro in zijn contract staan, maar duidelijk is in ieder geval dat Nottingham minder hoeft te betalen. PSV en Nottingham discussiëren nu alleen nog over de betalingsstructuur.

 In de afgelopen uren heeft zich een meeslepend transferspel rondom Sangaré afgespeeld. Na de Champions League-kwalificatie leek de middenvelder bij PSV te blijven, maar niets blijkt nu minder waar. Sangaré werd in de zomer van 2020 door PSV overgenomen van Toulouse. Hij ontpopte zich tot een dragende kracht op het Eindhovense middenveld. In totaal kwam de Afrikaan 140 keer in actie voor de Eindhovenaren.

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanochtend terug: