Ajax sluit doldwaze transferzomer af met voltooiing van Sosa-transfer

Ajax sluit doldwaze transferzomer af met voltooiing van Sosa-transfer

01-09-2023 22:44 Laatste update: 23:43
221

Het is officieel: Ajax heeft zijn doldzwaze transferzomer afgesloten met de komst van Borna Sosa. De Kroatische linksback komt voor acht miljoen euro over van VfB Stuttgart en tekent voor vijf seizoenen.

Sosa komt uit het netwerk van technisch directeur Sven Mislintat, die voorheen bij Stuttgart werkte en de traptechniek van de Kroaat destijds vergeleek met die van David Beckham. De 25-jarige linksback maakte in 2018 de overstap van Dinamo Zagreb naar Duitsland en speelde er 110 wedstrijden.

Sosa is na Josip Sutalo en Jakov Medic de derde Kroaat die Mislintat naar Amsterdam haalt. Met Gaston Avila betaalde Ajax deze zomer al 12,5 miljoen euro voor een verdediger, die ook uit de voeten kan als linksback. Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine staat nu op de nominatie om te vertrekken. In landen als Portugal, Turkije en Saudi-Arabië is de transferperiode nog even open.

Na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Chuba Akpom, Josip Sutalo, Gaston Avila, Georges Mikautadze en Sivert Mannsverk is Sosa de twaalfde zomerversterking van Ajax. Daar blijft het bij.