Eredivisie-flops: Ajax en FC Utrecht zijn hofleveranciers en leveren drietal af

Eredivisie-flops: Ajax en FC Utrecht zijn hofleveranciers en leveren drietal af

04-09-2023 11:00
65

Speelronde vier van de Eredivisie zit erop en dus is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ajax en FC Utrecht zijn de hofleveranciers, met elk drie spelers.

Devyne Rensch (Ajax)
Na drie competitiewedstrijden van Ajax is dit al de tweede keer dat Rensch onderdeel is van de floplijst van VoetbalPrimeur. De twintigjarige verdediger oogde totaal niet scherp op bezoek bij Fortuna Sittard, waar hij wel vaker last van heeft. Bij Rensch lijkt het wel alsof de pit en wil om te winnen ontbreken. 

Vasilios Barkas (FC Utrecht)
Met een gruwelijke fout zorgde de Griekse goalie ervoor dat Feyenoord-spits Santiago Gimenez de wedstrijd in De Galgenwaard kon beslissen met zijn tweede treffer. Bij Utrecht gaan er al bijzonder weinig dingen goed in het nieuwe seizoen, maar als ook stabiele factor Barkas mee gaat delen in de malaise, is het einde zoek voor de Domstedelingen.

Georges Mikautadze (Ajax)
Eerlijk is eerlijk: de miljoenenaanwinst is nog geen week speler van Ajax en draaide slechts enkele trainingen mee, maar toch was het zeker niet overtuigend wat Mikautadze bij zijn debuut liet zien. Vrijwel niets lukte bij de Georgiër, die veel ballen onhandig verloor en amper gevaarlijk werd.

Million Manhoef (Vitesse)
Hij mocht een tijdje hopen op een transfer van AZ, maar bewees uitgerekend tegen de Alkmaarders totaal niet waarom zij concrete interesse in hem hadden. Veel te veel dingen gingen mis bij de jeugdinternational, wiens dribbels en voorzetten gemakkelijk te verdedigen waren.

Modibo Sagnan (FC Utrecht)
De Fransman wist de Feyenoord-voorhoede niet bepaald een lastige middag te bezorgen. Het was typerend voor zijn optreden hoe Sagnan voorafgaand aan de 1-3, veroorzaakt door de blunder van Barkas, volledig over de bal heen maaide. Bij in ieder geval twee andere Rotterdamse treffers ging de stopper ook niet vrijuit.

Carlos Forbs (Ajax)
Net als tegen Excelsior en in het thuisduel met Ludogorets, kwam het er tegen Fortuna niet uit bij Forbs. De man van minimaal veertien miljoen euro mocht nu op zijn favoriete positie, aan de linkerkant, beginnen, maar wist totaal niet voor gevaar te zorgen. Zo wist de rappe aanvaller niet eens één succesvolle dribbel te voltooien.

Lazaros Lamprou (Excelsior)
In de 56 minuten dat hij op het veld stond, speelde Lamprou zeker geen gelukkige wedstrijd. Tot overmaat van ramp pakte de aanvaller ook een oliedomme tweede gele kaart, door een tik te geven aan Navajo Bakboord. Daardoor kon Heracles een 1-1 stand omzetten in een 3-1 overwinning.

Jeffrey Bruma (RKC Waalwijk)
De stopper met Oranje-ervaring hielp zijn oude ploeg PSV dit weekend wel heel erg in het zadel. Zo kon zijn neef Noa Lang de 0-2 op het scorebord zetten door een fout van Bruma. Daarbuiten speelde de stopper ook een ongelukkige wedstrijd.

Syb van Ottele (sc Heerenveen)
Over ongelukkige wedstrijden gesproken: Van Ottele kwam wel heel erg matig voor de dag tegen Go Ahead Eagles. Met onbegrijpelijk balverlies leidde hij de derde treffer van de Eagles in. Dat was niet zijn enige misser, met de bal aan zijn voet: Van Ottele haalde in De Adelaarshorst een passnauwkeurigheid van slechts zeventig procent. Voor een centrale verdediger is dat ver onder de maat.