Ajax gekraakt bij Studio Voetbal: '100 miljoen en dan dit, het is van de gekke'

Ajax gekraakt bij Studio Voetbal: '100 miljoen en dan dit, het is van de gekke'

04-09-2023 07:12
156

Het 'nieuwe' Ajax leverde zondag een wanprestatie tegen Fortuna Sittard (0-0), maar twee aankopen maakten het volgens Ibrahim Afellay wel héél bont: Gaston Avila en Georges Mikautadze. De NOS-analist toont zich uiterst kritisch bij Studio Voetbal.

"Ook weer zo'n investering die ze hebben gedaan…", begint Afellay over Avila, die negentig minuten speelde als linksback. "Ik las dat Mislintat nu een uitgebalanceerde selectie heeft, maar er kunnen vijf spelers linksback spelen en hij heeft geen rechtsback gehaald (de van Viborg FF overgekomen Anton Gaaei is wel een rechtsback, red.)."

Afellay zag Avila onder meer 'kinderlijk eenvoudig' afgetroefd worden door Tijjani Noslin. "Veel te makkelijk." De oud-international pikt er vervolgens meerdere momenten eruit, waarop de Argentijn geen goede indruk maakt. "Dit was echt schrijnend. Natuurlijk, het is een eerste wedstrijd. Maar hoeveel beter moet het zijn? Bepaalde basisvaardigheden: aanname, bal op het juiste been, dat zien we gewoon niet."

Ook Mikautadze overtuigde allerminst. "Die zat er ook niet echt lekker in, maar dat gold voor heel Ajax", aldus Afellay. "Dit zijn spelers die je voor heel veel geld haalt. Daar heb je verwachtingen bij." Ajax betaalt 12,5 miljoen euro voor Avila, Mikautadze kostte 16 miljoen.

Afellay wenst trainer Maurice Steijn sterkte. "Als je ziet wat er allemaal misgaan, moet je als trainer echt Tita Tovenaar zijn om er wat van te maken. Het is niet gek dat er geen automatismen zijn, maar het is van de gekke dat je honderd miljoen uitgeeft en niet kunt winnen van Excelsior en Fortuna Sittard."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: