Complimenten voor Feyenoord-aanwinst Ivanusec: 'Weet wat er te koop is'

Complimenten voor Feyenoord-aanwinst Ivanusec: 'Weet wat er te koop is'

04-09-2023 12:24
42

Luka Ivanusec heeft zijn visitekaartje afgegeven bij Feyenoord. Kenneth Perez en Kees Kwakman zijn in het ESPN-programma Dit was het Weekend lovend over de 24-jarige linksbuiten, die voor 8,5 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb.

Ivanusec toonde in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht (1-5) meteen zijn waarde met onder meer een fraaie assist op Calvin Stengs. "Hij maakte een goede indruk. Je ziet gelijk dat het een volwassen speler is. Ook in het meeverdedigen, hij weet al precies wat hij moet doen", zegt Kwakman.

Perez sluit zich daar volmondig bij aan. "Je had het gevoel dat je niet naar de zoveelste jeugdige speler zat te kijken. Maar naar een volwassen kerel, die weet wat er te koop is. Hij is geen 33, hij is ook nog jong, maar hij is wat rijper dan de meeste jonge spelers die zijn opgeleid in Nederland. Ik kan me voorstellen dat Arne Slot daar heel blij mee is. Het is een iets ander type buitenspeler."

Volgens Kwakman mag er ook iets van de Kroaat verwacht worden. "Het is een wat meer gearriveerde speler, dat zie je gelijk. Hij heeft bij een goede club als Dinamo Zagreb al voorronde Champions League gespeeld. Ik denk dat volwassen een heel goed woord is. Het is ook kwaliteit die hij heeft. Maar je moet niet na één wedstrijd al zeggen: Oh, wat een topaankoop. Daar moet je altijd een beetje voorzichtig mee zijn."