'Dit is uniek, raar en vreemd, er gaan zeker slachtoffers vallen bij Ajax'

'Dit is uniek, raar en vreemd, er gaan zeker slachtoffers vallen bij Ajax'

04-09-2023 13:48
109

Aad de Mos is zeer te spreken over het transferbeleid van PSV. De analist ziet een groot verschil met het 'vreemdelingenlegioen' van Ajax, dat volgens hem geen concurrent van de Eindhovenaren zal worden in de titelstrijd.

Technisch directeur Earnest Stewart en algemeen directeur Marcel Brands wisten de selectie van PSV deze zomer te versterken met spelers als Noa Lang, Hirving Lozano, Jerdy Schouten en Sergiño Dest. "Ze hebben alles ingevuld naar de wensen, de speelwijze en de visie van de trainer", doelt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad op Peter Bosz. "Dat is goed inkopen. Zo hoor je dat te doen."

"Hoe gaan we spelen? En daar de spelers voor halen", vervolgt De Mos. "Dat is heel wat anders dan het vreemdelingenlegioen dat door Ajax bij elkaar gekocht is." De analist is duidelijk geen fan van de gang van zaken in Amsterdam. "Het gaat honderd procent een strijd worden tussen PSV en Feyenoord. Op basis van het voetbal en de coaches. Ajax moet op zijn tellen passen dat ze niet helemaal buiten de boot vallen."

De Mos gaat er met gestrekt been in nu coach Maurice Steijn nauwelijks inspraak lijkt te hebben gehad in de aankopen. "Dit is uniek, raar en vreemd. Er gaan zeker slachtoffers vallen bij Ajax."