Lof voor 'absolute versterkingen' Schouten en Lozano: 'Bakayoko gaat niet spelen'

Lof voor 'absolute versterkingen' Schouten en Lozano: 'Bakayoko gaat niet spelen'

04-09-2023 18:56
46

Emile Schelvis is niet verrast door de goede start van Jerdy Schouten bij PSV. De Ziggo Sport-commentator en Italiaanse voetbalkenner laat zich in #DoneDeal van VoetbalPrimeur zeer lovend uit over de 26-jarige controleur. Ook Hirving Lozano vindt hij een absolute aanwinst.

Schelvis bekent groot fan te zijn van Schouten, die voor zo'n twaalf miljoen overkwam van Bologna. "Ik heb nooit begrepen dat Feyenoord hem bij buurman Excelsior over het hoofd heeft gezien. Zeker niet nadat hij ooit Tonny Vilhena helemaal scheel speelde. Maar goed, hij heeft een lijn in Italië gekozen en tot mijn verbazing koos hij voor PSV omdat hij toch nog een hoger level wil aantikken", vertelt Schelvis in #DoneDeal.

De commentator verwacht dat de eenmalig Oranje-international een succes wordt in Eindhoven. "Hij past natuurlijk prima bij PSV. Keurige club en een keurige jongen. Het is een geweldige voetballer. Hij overziet altijd de situatie, is zeer comfortabel aan de bal en is stoïcijns. Precies wat je van een controlerende middenvelder mag verwachten, heeft hij in huis. Ik denk dat PSV een grote slag met hem heeft geslagen. Dat heb je eigenlijk al gezien in de afgelopen wedstrijden. Hij kan ook rustig achterin spelen, maar ik vind hem nog beter op het middenveld."

Hirving Lozano
Schelvis verwacht dat naast Schouten ook Hirving Lozano hoge ogen gaat gooien bij PSV. Dat zou weleens ten koste kunnen gaan van Johan Bakayoko. "Ik heb nieuws voor Bakayoko, hij gaat geen rechtsbuiten spelen als Lozano op toeren komt. Die heeft vorig jaar nog veel laten zien ondanks dat hij niet altijd in de basis stond. Die gaat absoluut niet bij PSV op de bank zitten, zoals bij Napoli."

Schelvis noemt Schouten en Lozano 'absolute versterkingen' voor de ploeg van Peter Bosz. "Lozano heeft veel wedstrijden bij Napoli afgelopen jaar nog een draai gegeven. Kijk maar naar die wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam afgelopen jaar. En met name in Napels was Lozano ongrijpbaar. De Eredivisie tikt hij moeiteloos aan, met twee vingers in zijn neus."