'Tuchel wekt 'totaal onbegrip' na mislukte Deadline Day bij Bayern München'

'Tuchel wekt 'totaal onbegrip' na mislukte Deadline Day bij Bayern München'

07-09-2023 19:25
50

Het rommelt weer eens bij Bayern München. De uitspraken van trainer Thomas Tuchel over de mislukte Deadline Day aan de Säbener Strasse zorgen voor 'totaal onbegrip' en 'irritaties' bij de clubleiding, meldt BILD.

Na de krappe zege bij Borussia Mönchengladbach (1-2) mopperde Tuchel over de 'smalle selectie' van Bayern. "We hebben maar zes verdedigers voor vier plekken, dat is niet ideaal." Dat hij zijn kritiek leverde ná laatste dag van de zomerse transferperiode, zorgt volgens BILD voor extra spanning tussen de trainer en het bestuur.

In juli en augustus pleitte Tuchel ook al herhaaldelijk voor een nieuwe controlerende middenvelder. Dat leek João Palhinha te worden, maar de komst van de Portugese uitblinker van Fulham ketste op het allerlaatste moment af. Ook Trevoh Chalobah (Chelsea) en Armel Bella-Kotchap (nu PSV) kwamen niet.

De leiding van Bayern is van mening dat Tuchel zich nu eindelijk eens moet gaan concentreren op het werken met zijn ploeg, schrijft BILD. Het feit dat hij 'blijft wijzen op problemen, geeft zijn bazen de indruk dat hij nu al op zoek is naar excuses'. Het gedrag van Tuchel wordt intern omschreven als 'grillig'.