FC Transfervrij: deze Nederlandse spelers zoeken nog een nieuwe club

FC Transfervrij: deze Nederlandse spelers zoeken nog een nieuwe club

09-09-2023 12:00
60

De transferperiode is vrijwel overal ter wereld ten einde en de meeste spelers hebben tot zeker medio 2024 onderdak. Dat geldt niet voor iedereen. Voor sommige voetballers is het nog onduidelijk waar hun toekomst ligt. VoetbalPrimeur maakt een FC Transfervrij van Nederlandse spelers die gratis op te pikken zijn.

Doelman: Nick Marsman
Tot iets meer dan een maand geleden dacht Marsman met Lionel Messi op het veld te kunnen staan bij Inter Miami CF. Het liep anders voor de doelman, die sinds 4 augustus niet meer onder contract staat bij de club van eigenaar David Beckham. De 32-jarige keeper werd na de blessure van Justin Bijlow even gelinkt aan een terugkeer bij Feyenoord, maar zover kwam het niet.

Verdediger: Joost van Aken
Van Aken liep uit zijn contract bij sc Heerenveen. De 29-jarige verdediger is bijna klaar met zijn revalidatie en hoopt in het buitenland aan de slag te gaan. "Dat was het doel en dat is nog steeds de wens. Ik kan wel heel veel willen, maar het moet natuurlijk ook iets zijn wat bij me past", zei hij onlangs in #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

Verdediger: Marvin Zeegelaar
Zeegelaar beschikt over een fraai cv, waarop Champions League-wedstrijden en Premier League-duels prijken. De 33-jarige verdediger zat in 2016 zelfs nog bij het Nederlands elftal. Inmiddels lacht zijn carrière hem iets minder toe. Zeegelaar is sinds zijn vertrek bij Udinese clubloos.

Verdediger: Juan Familia-Castillo
Familia-Castillo had een aantal jaar geleden nooit verwacht op 23-jarige leeftijd transfervrij te zijn. De linkervleugelverdediger, die 49 keer uitkwam voor jeugdelftallen van Oranje, verruilde in 2016 de jeugdopleiding van Ajax voor die van Chelsea. Een topcarrière lonkte, maar tijdens huurperiodes bij AZ, ADO Den Haag, Birmingham City en Charlton Athletic wist hij niet te overtuigen.

Middenvelder: Jean-Paul Boëtius
De 29-jarige Boëtius kreeg vorig jaar de diagnose teelbalkanker, maar is daar inmiddels van hersteld. Vorig seizoen kwam hij nog tot 21 Bundesliga-wedstrijden voor Hertha BSC. Door de degradatie van de Berlijnse club vertrok Boëtius. Hij had ongetwijfeld op een nieuw avontuur gehoopt, maar deze blijft voorlopig uit.

Middenvelder: Jorrit Hendrix
Eerder deze zomer dook Hendrix al op bij PSV, waar hij de mogelijkheid kreeg om zijn conditie op peil te houden. Fortuna Düsseldorf was de laatste werkgever van de controleur. Momenteel lijkt er niets concreets te spelen rondom de enkelvoudig international van het Nederlands elftal.

Middenvelder: Nasser El Khayati
El Khayati bracht vorig seizoen door in India. De 34-jarige spelmaker heeft op de Nederlandse velden bewezen een verrijking te zijn. Wellicht kan hij zijn voormalig broodheer ADO Den Haag met zijn ervaring helpen aan promotie naar de Eredivisie?

Middenvelder: Mohamed Ihattaren
Het blijft een lastig verhaal: keert Ihattaren ooit nog terug op het voetbalveld? Bij Samsunspor leek hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, tot de Turkse club vlak na de komst van de spelmaker wegens aanvullende eisen van het management van Ihattaren een streep zette door de deal. De vraag rijst welke club het ziet zitten om Ihattaren onder contract te hebben staan.

Aanvaller: Anwar El Ghazi
De speler in dit rijtje die nog de meeste waarde vertegenwoordigd. In onderling overleg met PSV is besloten zijn contract te verscheuren. Eén Premier League-club en clubs uit Saudi-Arabië hebben al geïnformeerd naar El Ghazi, die op korte termijn een knoop doorhakt over zijn toekomst.

Aanvaller: Elvis Manu
Manu moest vorig seizoen FC Groningen behoeden voor degradatie, maar slaagde daar niet in. Na zijn huurperiode keerde hij terug in Bulgarije, waar hij op 4 augustus vertrok. Dertigjarige oud-Feyenoorder heeft nog geen nieuwe club gevonden. Welke ploeg in het rechterrijtje van de Eredivisie kan hem gebruiken?

Aanvaller: Ricardo Kishna
Pas 28, maar al een hele reis achter de rug. Kishna kwam in 2019 terug bij ADO Den Haag, maar mede door blessureleed kwam hij tot slechts 66 wedstrijden in vier seizoenen. Het staat buiten kijf dat de aanvaller over buitengewone kwaliteiten beschikt, waardoor de kans groot is dat clubs zich gaan aandienen.

Reservebank
Maxim Gullit
Tom Beugelsdijk
Anass Achahbar
Kaj de Rooij
Xavier Mous
Jeroen Veldmate
Robbin Ruiter
Sam Hendriks