Van Hanegem hoort 'stom geklets' bij Ajax: 'Dan ga je toch nooit spelers kopen?'

Van Hanegem hoort 'stom geklets' bij Ajax: 'Dan ga je toch nooit spelers kopen?'

08-09-2023 16:58 Laatste update: 17:49
154

Willem van Hanegem snapt weinig van de houding van Ajax-trainer Maurice Steijn. De Haagse coach vertelde onder meer dat hij nog 'moet zien' of het gros van de Ajax-aanwinsten beschikt over het gewenste niveau.

Na het gelijkspel bij Fortuna Sittard van Ajax, vertelde Steijn onder meer dat 'de tijd zal leren of er voldoende kwaliteit is', nadat Ajax twaalf spelers binnenhaalde. Van Hanegem snapt die teksten niet helemaal, zo vertelt hij in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat het belangrijkste is: als je die spelers krijgt, ga je er niet over beginnen dat het een hele tijd kan duren voordat ze ingepast zijn", begint De Kromme.

"Dan ga je toch nooit spelers kopen? Ik denk dan: je bent niet goed bij je hoofd. Als je zes of zeven spelers krijgt die helemaal niet weten hoe ze moeten voetballen, dan moet je ze het een en ander leren. Maar deze gasten, die al hun leven lang op een niveau spelen... Het is overdreven dat de trainer al die gasten moet leren wat ze moeten doen. Dan ben je er wel erg aan toe. Elke keer hoor je dat stomme geklets, maar ze hebben allemaal kwaliteiten."

Van Hanegem vindt dat Steijn slechts één taak heeft, met het oog op de zomeraanwinsten. "Zorg er gewoon voor dat ze het vertrouwen krijgen, dat is het allerbelangrijkste."