Klassieker-dolletjes bij nationale ploeg: 'Nu vrienden, straks hard tegen hard'

Klassieker-dolletjes bij nationale ploeg: 'Nu vrienden, straks hard tegen hard'

09-09-2023 15:48
86

Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec kijkt reikhalzend uit naar de eerste Klassieker van het seizoen, die op 24 september wordt afgewerkt. Bij de Kroatische nationale ploeg is de strijd tussen Feyenoord en Ajax onderwerp van gesprek.

Kroatië won vrijdagavond met 5-0 van Letland, Ivanusec was eenmaal trefzeker. De Feyenoorder zou aanvankelijk op de bank beginnen, maar moest door een blessure van Mateo Kovacic plots starten. Na afloop vertelt hij aan 24sata over zijn eerste weken in Rotterdam. "Het is goed begonnen, het is een groot verschil met de Kroatische competitie."

"Hoe er getraind wordt, de organisatie van de club, hoe alles geregeld wordt; in alles is Feyenoord een stap omhoog", aldus Ivanusec. "We hebben ambities in de Champions League en willen weer landskampioen worden", zegt de Kroaat, die gevraagd wordt naar de concurrentiestrijd met Ajacieden Josip Sutalo en Borna Sosa, ploeggenoten bij de nationale ploeg. "De derby komt eraan, we dagen elkaar hier en daar een beetje uit."

"Natuurlijk zijn we dikke vrienden, maar in die wedstrijd zal het hard tegen hard gaan." Op 24 september staat de Klassieker in de Johan Cruijff Schaal op de rol. Op 7 april 2024 komt Ajax naar De Kuip.