Argentinië zet bijzondere reeks voort: Di María blinkt uit, rust voor Messi

13-09-2023 06:55
9

Argentinië heeft ook zijn tweede kwalificatieduel voor het WK van 2026 gewonnen. In La Paz, op 3.367 meter hoogte, kon de wereldkampioen het zonder Lionel Messi af tegen Bolivia: 0-3.

Messi kreeg rust van bondscoach Lionel Scaloni, nadat hij vier dagen geleden tegen Ecuador nog de matchwinner was (1-0). De grote ster zag vanaf de bank dat kompaan Ángel Di María de regie greep tijdens zijn afwezigheid. De Benfica-smaakmaker bediende na ruim een halfuur Enzo Fernández op maat: 0-1. Uit een vrije trap van Di María maakte Nicolás Tagliafico er nog voor rust 0-2 van. Voor de ex-Ajacied was het pas zijn eerste interlandgoal.

In de tweede helft deed Argentinië het rustig aan. Nicolas González scoorde nog wel, na een balverovering van Exequiel Palacios op de helft van Bolivia. Waar Messi op de bank bleef, viel Alejandro Garnacho nog wel in. De aanvaller van Manchester United maakte zijn debuut.

Met de 0-3 zege trekt Argentinië de WK-vorm door. La Albiceleste verloor slechts één keer in zijn laatste 49 duels.