Ajax-aanwinst ziet overeenkomst met Bergkamp: 'Heb ik ook een beetje'

Ajax-aanwinst ziet overeenkomst met Bergkamp: 'Heb ik ook een beetje'

17 september - 13:06
70

Chuba Akpom is voor veel Ajax-fans nog een onbekende, hoewel hij afgelopen seizoen topscorer werd namens Middlesbrough in het Championship. De 27-jarige Engelsman vertelt dat hij veel naar Dennis Bergkamp kijkt.

Akpom heeft net als Bergkamp een verleden bij Arsenal, al brak hij zelf niet door in Londen. "Een fantastische speler, die natuurlijk ook bij Ajax heeft gespeeld. Hij kon als valse negen spelen en het spel verbinden", zegt de aanvaller bij Ajax TV over de Nederlandse oud-international. "Hij was ook heel fysiek. Iedereen heeft het over zijn techniek, maar hij was genadeloos. Dat heb ik ook wel een beetje, want ik probeer ook als tweede spits te spelen. Ik heb ook het technische en fysieke."

Akpom kijkt graag naar beelden van spelers als Bergkamp. "Het is goed om dit soort spelers als inspiratie te gebruiken en zo veel mogelijk van ze te leren." Akpom speelde tot dusver een klein halfuur voor Ajax in het uitduel bij Fortuna Sittard (0-0). Vorig seizoen scoorde hij 28 keer in het Championship, waardoor de Amsterdammers bereid waren om ruim twaalf miljoen euro voor hem te betalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s