Jans zet Utrecht direct naar zijn hand bij debuut: 'Heel knap om te zien'

Jans zet Utrecht direct naar zijn hand bij debuut: 'Heel knap om te zien'

18-09-2023 11:25
34

Ron Jans zorgde er met zijn team zaterdag voor dat er weer een gejuicht kon worden door de fans van FC Utrecht. De nieuwe trainer zorgde bij zijn debuut direct voor de eerste drie goals en de eerste drie punten van dit seizoen. Volgens Jans zelf ligt dit niet aan hem, maar aan zijn spelers. 

"Ik ben geen tovenaar", concludeert Jans na afloop van het duel met Heracles Almelo tegenover het Algemeen Dagblad. "Deze overwinning is een compliment aan iedereen. Aan de staf maar vooral aan de spelers. De spelers hebben na een periode van veel tegenslag een uitstekende prestatie geleverd. Dat vind ik heel erg knap om te zien." Utrecht won door goals van Victor Jensen, Ole Romeny en een eigen doelpunt van Navajo Bakboord.

Jans is ook erg blij dat hij weer terug is in de Eredivisie. Bloed kruipt waar het niet gaan kan is een term die gebruikt kan worden voor de trainer. "Als 64-jarige voel ik me nog steeds voetballer. Ik stel mezelf niet op, hoor. Maar het echte voetbal, de bal hebben; daar hou ik van. Dat is voor spelers veel leuker dan afwachten en op de counter loeren." Utrecht neemt het komende week op tegen NEC in Nijmegen.