Man van de wedstrijd Simons laat 'schilderachtige' indruk achter tijdens CL-debuut

Man van de wedstrijd Simons laat 'schilderachtige' indruk achter tijdens CL-debuut

19 september - 21:55
40

Xavi Simons is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn Champions League-debuut. De aanvaller van RB Leizpig werd na de overwinning op Young Boys verkozen tot man van de wedstrijd. 

Leipzig won in Zwitserland uiteindelijk met 1-3 van Young Boys. Simons, in de Bundesliga enorm op dreef met drie doelpunten en vier assists, vormde een contstante dreiging voor de Zwitserse defensie. De Oranje-international was niet direct betrokken bij een treffer, maar kreeg desondanks de Man of the Match-award. 

'De bruisende nieuwkomer van Leipzig, die al drie Bundesliga-goals maakte, veroorzaakte heel veel verwarring in de Zwitserse defensie', zo tekent de Duitse tak van Sky Sports op na afloop van de wedstrijd. 

Ook het lokale Leipziger Volkszeitung is onder de indruk van Simons, die in Bern een 'schilderachtige' indruk achterliet. 'Leipzig heeft een speler die stijlvolle portretten op het veld tekend. Hij creëert mooi scènes, maar schuwt een duel niet.' Simons leek kort na rust ook nog een strafschop te krijgen, maar daar wilde scheidsrecteur uiteindelijk niets van weten. Op 4 oktober kunnen Die Roten Bullen weer aan de bak in het miljardenbal. Dan is Manchester City de tegenstander. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s