Oranjevrouwen verliezen eerste Nations League-duel na blunder in blessuretijd

22-09-2023 22:53
25

In de eerste editie van de Nations League voor vrouwen hebben de Oranjevrouwen een verrassende nederlaag geleden. In Leuven werd met 2-1 verloren van België, na een fout van keepster Jacintha Weimar in blessuretijd.

De wedstrijd tegen België was het eerste Nations League-duel voor Oranje, en het eerste duel met het oog op plaatsing voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het team van trainer Andries Jonker, dat op het WK de kwartfinale verloor van de uiteindelijke winnaar Spanje, had het initiatief in de wedstrijd, maar ondervond moeite om tot concrete kansen te komen. Vlak voor rust kregen het Nederlands elftal pas een goede kans, via Lineth Beerensteyn. De aanvalster wachtte echter te lang met het lossen van een schot, waarna de Belgische defensie kon ingrijpen.

Na rust bracht Nederland meer pit in het duel en werd het al snel gevaarlijk. Beerensteyn legde de bal terug op Jill Roord, die niet aarzelde en met een bekeken schot de openingstreffer voor haar rekening nam. Al snel lieten de Leeuwinnen de tegenstander onnodig langszij komen. Na de aftrap bestreek speelster Jassina Blom de linkerkant, waarna ze de boel voorgaf en de gelijkmaker viel via Marie Detruyer. Roord kreeg daarna een goede kans op de 2-1, maar kwam niet tot een doelpunt. In de absolute slotfase zat doelvrouw Weimar mis, waarna Blom namens België de bal binnenwerkte: 2-1.