NEC zet FC Utrecht en Jans na klinkende zege weer met beide benen op de grond

NEC zet FC Utrecht en Jans na klinkende zege weer met beide benen op de grond

23 september - 20:44
92

NEC heeft Ron Jans in zijn tweede wedstrijd als trainer van FC Utrecht op een harde nederlaag getrakteerd. Dankzij doelpunten van Dirk Proper, Magnus Mattsson en Bas Dost werd het 3-0 in De Goffert. 

Jans nam onlangs het stokje over bij Utrecht. De ervaren oefenmeester begon vorige week uitstekend aan zijn nieuwe klus, door uit bij Heracles Almelo met 1-3 te winnen. Een zeer slechte reeks werd daarmee afgerond, maar na zaterdagavond lijken de Domstedelingen in ieder geval voor even weer terug bij af. 

Na een halfuur spelen was het raak voor NEC. Proper werkte een afvallende bal in de rechterhoek. Even daarvoor raakten de Nijmegenaren wel Jasper Cillessen kwijt. Hij raakte geblesseerd aan zijn hamstring, waarna Robin Hoefs zijn Eredivisie-debuut maakte. De teleurstelling in De Goffert was echter maar van korte duur, want al snel daarna stond het 2-0. Sontje Hansen zette voor, Bart van Rooij legde vervolgens terug, waarna Mattson de 2-0 maakte. 

Toen Dost, die een basisplaats kreeg, kort na rust de 3-0 maakte vanaf de strafschopstip, konden de bezoekers het laatste beetje hoop op een resultaat wel laten varen. Utrecht had meer balbezit en pogingen op doel, maar slaagde er niet in te scoren, waardoor NEC de zege uiteindelijk vrij eenvoudig over de streep trok. De ploeg van trainer Rogier Jansen staat nu tiende, terwijl Utrecht zestiende staat.