PSV-defensie gewaarschuwd: Sevilla wint dankzij indrukwekkende voorhoede

26-09-2023 20:55 Laatste update: 20:56
58

Sevilla heeft dinsdagavond goede zaken gedaan. De aankomende opponent van PSV in de Champions League had aan één helft genoeg tegen UD Almeriá: 5-1. Alle aanvallers pikten een doelpunt mee.

Sevilla is wisselvallig aan het nieuwe seizoen begonnen. Er werd al drie keer verloren. Dinsdagavond was er weinig te zien van die wisselvalligheid. Met Nemanja Gudelj in de basis en Sergio Ramos op de bank stond het al na zeven minuten spelen 1-0, dankzij een treffer van Youssef En-Nesyri. Dodi Lukebakio zorgde slechts één minuut later al voor wellicht de mooiste van de avond. De vleugelaanvaller bekroonde een fraaie actie met een vernietigend schot.

Nog voor rust maakte Suso, de vleugelaanvaller aan de andere kant, de 3-0. Ook Érik Lamela, de creatieve nummer 10 achter de Sevilla-aanvallers, pikte zijn doelpunt mee: 4-0. De eretreffer aan Almeriá-zijde kwam van de Colombiaan Luis Suárez, waarna Kike Salas in de slotfase de 5-1 eindstand verzorgde. Sevilla speelt komende vrijdag nog tegen koploper FC Barcelona, waarna het op 2 oktober afreist naar Eindhoven. Daar staat één dag later het treffen met PSV op het programma. De regerend Europa League-winnaar speelde zijn eerste groepsfase-duel in het miljardenbal met 1-1 gelijk tegen RC Lens.