AZ verliest geen talenten meer aan Ajax: 'Dat benadrukt de rust die hier heerst'

AZ verliest geen talenten meer aan Ajax: 'Dat benadrukt de rust die hier heerst'

08-10-2023 08:58
211

Ajax probeert al een aantal jaar niet meer om talenten bij AZ weg te plukken. De paar keer dat de Amsterdammers in de periode daarvoor wel aanklopten bij de Alkmaarders, ging slechts een enkele speler daarop in. "Dat benadrukt al enige tijd de kracht van onze opleiding", aldus Paul Brandenburg (hoofd opleidingen AZ) in gesprek met Voetbal International

Gezien de geografische ligging van Alkmaar en Amsterdam, beiden in Noord-Holland, vissen AZ en Ajax nog weleens in dezelfde talentenvijver. Tot voor kort probeerden de Amsterdammers op regelmatige basis nog om talenten weg te plukken uit de jeugdopleiding van AZ. "Bij mijn weten is dat sinds de coronaperiode niet meer gebeurd", aldus Brandenburg. 

Wedden

Meer odds

"En de keren dat er talenten in de periode daarvóór werden benaderd, ging slechts een enkeling daarop in", vervolgt het hoofd opleidingen. "Dat benadrukt al enige tijd de kracht van onze opleiding, het perspectief dat we bieden en de rust die hier heerst."

AZ Onder-13 was onlangs met 11-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Amsterdam. Brandenburg wil niet kwijt of die uitslag symbool staat voor de huidige verhoudingen tussen Ajax en AZ wat betreft de staat van de jeugdopleiding. "Het gaat erom dat de beste opleidingen van Nederland aan elkaar gewaagd zijn. Dan stuw je gezamenlijk het niveau omhoog. De wedstrijden tegen Ajax en ook tegen PSV en Feyenoord zijn mooie potjes. We dagen elkaar op jeugdniveau maximaal uit."

Vanaf 14.30 uur staan de twee ploegen tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. De bezoekers trappen, afhankelijk van het resultaat van Feyenoord, af als de nummer twee van de Eredivisie. Ajax begint als nummer zestien aan de wedstrijd.