Algemeen Dagblad: Steijn rijp voor ontslag, maar Ajax hakt knoop niet door

Algemeen Dagblad: Steijn rijp voor ontslag, maar Ajax hakt knoop niet door

08-10-2023 20:32 Laatste update: 20:54
300

Ajax gaat Maurice Steijn niet op korte termijn ontslaan. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Als de Amsterdammers over twee weken de Eredivisie hervat met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, zit 'hoogstwaarschijnlijk' dezelfde trainer op de bank.

Ajax staat zestiende in de Eredivisie, won nog niet in de Europa League en beleeft de slechtste seizoenstart in de clubhistorie. Alle ingrediënten voor een snelle breuk met Steijn lijken aanwezig, maar de clubleiding geeft hem nog de tijd in de hoop dat hij zich weet te herpakken met zijn ploeg.

'Wie denkt dat Steijn na de interlandperiode niet terugkeert als coach van Ajax, heeft het mis', schrijft het Algemeen Dagblad zondagavond. Een trainerswissel is niet aan de orde. Steijn zal zelf in elk geval niet opstappen, zo gaf hij meermaals aan na de nederlaag tegen AZ (1-2).

Volgens heeft het duidelijke standpunt van Steijn ook een financiële reden. 'Door zelf op te stappen offert de coach, die de voorbije jaren vooral onderin de Eredivisie en bovenin de eerste divisie actief was, ook de kans op om financieel onafhankelijk te worden.'

Op dit moment wordt er op de burelen van de Johan Cruijff Arena niet nagedacht over een nieuwe trainer, terwijl er intern niemand doorgeschoven zal worden. Dat gebeurde vorig jaar wel met John Heitinga. Hij nam het roer over van Alfred Schreuder, die aanvankelijk ook langer de tijd kreeg van de Ajax-leiding. Daarnaast zou interim-algemeen directeur Jan van Halst, die in maart wordt vervangen door Alex Kroes, niet over zijn graf willen regeren.

De achterstand op koploper PSV is in de tussentijd opgelopen tot dertien verliespunten. Het is onduidelijk of Steijn nog de volledige steun vanuit de spelersgroep geniet. Steven Berghuis gaf na de Klassieker ruimte voor speculatie, maar aanvoerder Steven Bergwijn schaarde zich wel publiekelijk achter zijn trainer. Zelf voelt Steijn nog het vertrouwen.