Felle discussie over keepers bij Studio Voetbal: 'Nu ineens wél bij Oranje?'

Felle discussie over keepers bij Studio Voetbal: 'Nu ineens wél bij Oranje?'

09-10-2023 10:57
20

Aanvankelijk zat Andries Noppert niet bij de selectie van het Nederlands elftal, maar nadat enkele keepers afhaakten, werd de doelman van SC Heerenveen toch opgeroepen. Aan tafel bij Studio Voetbal zijn de meningen over deze keuze verdeeld.

"Dat vind ik wel heel gek", stelt Arno Vermeulen. "Koeman heeft gezegd: 'je zit niet lekker in je vel. Je keept niet goed, dus we kunnen je beter niet bij het Nederlands elftal nemen.' SC Heerenveen heeft hem nota bene vrij gegeven zodat hij even bij kon komen, om de oude Noppert te worden. En dan zit hij nu ineens wél bij Oranje?"

Bij de vraag wie dan wel in aanmerking zou kunnen komen, komt de naam Marco Bizot ter sprake. De 32-jarige doelman keepte in Nederland voor FC Groningen en AZ en is nu al langere tijd een vaste waarde bij Stade Brest, dat vierde staat in de Franse Ligue 1. "In deze situatie vind ik het veel logischer om Bizot erbij te halen dan om Noppert weer terug te halen, terwijl je ziet dat hij fouten maakt en nul zelfvertrouwen heeft. Het is het conservatisme, om die selectie toch zoveel mogelijk hetzelfde te houden."

"Ik begrijp wel dat hij voor Noppert kiest”, zegt Afellay. "Het is een jongen die bekend is in de groep en belangrijk is geweest op het WK. Hij heeft nu een mindere periode en was terecht niet bij de selectie, maar als er dan iemand wegvalt vind ik het een logische keuze. Met Olij heb je al een debutant."