'Als kind keek ik naar Oranje, nu sta ik er zelf. Een grotere eer bestaat niet'

'Als kind keek ik naar Oranje, nu sta ik er zelf. Een grotere eer bestaat niet'

10-10-2023 12:31
29

Sparta-doelman Nick Olij vindt het een grote eer dat hij geselecteerd is voor het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. Dat vertelt hij in een video van OnsOranje

"We waren ons aan het voorbereiden op de wedstrijd tegen PSV en er stonden een paar gasten aan de zijlijn met hun duimen omhoog, dus zo ben ik er eigenlijk achter gekomen", vertelt Olij over het moment dat hij besefte dat hij deel uitmaakt van de definitieve selectie van het Nederlands elftal. "Van kinds af aan keek ik altijd naar het Nederlands elftal. Je kijkt als fan van je land naar de wedstrijden die uitgezonden worden, en nu sta je er zelf."

Dat de 28-jarige keeper pas op latere leeftijd in beeld is gekomen bij de nationale ploeg, doet hem niet zoveel. "Je moet altijd blijven dromen en dit is wel het bewijs dat je op latere leeftijd ook zoiets moois kan meemaken. De reden dat ik hier ben heeft natuurlijk te maken met de prestaties die ik geleverd heb op het veld, dus ik wil gewoon mezelf laten zien. Voor mij is het een geweldige eer om uit te mogen komen voor je land. Een grotere eer bestaat er denk ik niet.”