'Man van vier miljoen' scoort eindelijk voor Twente: 'Altijd ontspannen gebleven'

'Man van vier miljoen' scoort eindelijk voor Twente: 'Altijd ontspannen gebleven'

10-10-2023 13:51
90

Manfred Ugalde maakte zondag pas zijn eerste Eredivisie-doelpunt van het seizoen voor FC Twente en dat zorgt voor opluchting bij de spits, laat hij weten in gesprek met Voetbal International. De goede seizoensstart van FC Twente smaakt voor Ugalde naar meer. "Ik hoop dat wij in de top drie kunnen eindigen."

In de overtuigend gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-3) bracht Ugalde de Tukkers na een kwartier spelen op voorsprong. Eindelijk was daar dan het eerste Eredivisie-doelpunt van de voor vier miljoen euro van Lommel SK overgekomen spits, al lag hij zelf niet wakker van zijn lange doelpuntendroogte.

"Ik weet dat zulke periodes bij het bestaan van een spits horen. Zodra je die ene goal hebt gemaakt, wordt het de wedstrijden erna gemakkelijker om te scoren. Ik ben altijd ontspannen gebleven, vol vertrouwen dat het goed zou komen", laat Ugalde optekenen door VI.

Ugalde verzet op het veld ook veel werk voor zijn teamgenoten van FC Twente, legt hij uit. "Ik moet meevoetballen en ruimte maken voor mijn teamgenoten. Sem Steijn staat op zes goals, dat is daar ook wel een gevolg van. Ik voel dat de trainer (Joseph Oosting, red.) in mij gelooft. Hij liet me staan, bleef altijd positief. Ik voelde me goed, dat liet ik ook zien in mijn spel. Ik ben blij dat ik dat nu heb kunnen benadrukken met een doelpunt."

Wat Ugalde betreft, moet FC Twente sowieso bij de bovenste vijf ploegen in de Eredivisie kunnen eindigen, al mikt de spits op meer. "Ik hoop dat wij in de top drie kunnen eindigen. In dat geval kunnen we in ieder geval meedoen aan de voorrondes van de Champions League. Het is nog vroeg, maar we werken er hard voor."