'Verbindende factor' ESPN komt met reactie: 'Dat is onze missie'

'Verbindende factor' ESPN komt met reactie: 'Dat is onze missie'

10-10-2023 14:10
36

ESPN is blij om ook tussen 2025 en 2030 rechtenhouder van de Eredivisie te zijn. De Eredivisie CV en de Eredivisie-clubs hebben op de gecombineerde Vergadering van Vennoten een unaniem akkoord bereikt.

'In het afgelopen jaar heeft de Eredivisie CV in afstemming met de klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse, toegewerkt naar een resultaat dat recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de Eredivisie(clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen', schrijft ESPN op de officiële kanalen.

Partijen gaan het akkoord nu verder uitwerken in een overeenkomst. ESPN wint de strijd van een consortium van telecompartijen, die dus achter het net vissen. De nieuwe mediadeal heeft een positieve uitkomst voor clubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB Beker. Elke club ontvangt 'substantieel meer', terwijl vanaf 2024 alle wedstrijden in de KKD en Vrouwen Eredivisie live uitgezonden worden.

ESPN reageert verheugd. "We zijn blij dat de clubs unaniem hun vertrouwen hebben uitgesproken in de samenwerking die we met elkaar hebben binnen Eredivisie Media & Marketing. We blijven met ESPN graag de verbindende factor voor voetbalminnend Nederland, door het totale Nederlandse clubvoetbal bij de mensen thuis te brengen", klinkt het.

"Daarmee komt niet alleen een solide financiële basis onder het voetbal te liggen, die belangrijk is om de competities kwalitatief te laten blijven groeien en te ontwikkelen. Maar vooral bouwen we zo samen met de clubs aan een podium waarop het Nederlandse clubvoetbal breed beschikbaar en toegankelijk is voor alle supporters. Dat is en blijft onze missie."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: