'Geduldige jongen' betuigt spijt bij Oranje: 'Emoties kregen de overhand'

'Geduldige jongen' betuigt spijt bij Oranje: 'Emoties kregen de overhand'

10-10-2023 14:28
29

Jeremie Frimpong heeft spijt van zijn besluit om zich af te melden voor het EK met Jong Oranje afgelopen zomer. De wingback van Bayer Leverkusen zat de voorbije interlandperiode een 'straf' uit en zit nu voor het eerst onder bondscoach Ronald Koeman bij de definitieve selectie. 

Frimpong zat in juni niet bij de selectie van Koeman voor de Final Four van de Nations League, maar bij de selectie van Jong Oranje voor het EK. Daarvoor bedankte hij en daar heeft hij spijt van. "Natuurlijk, het was een grote fout. Niet professioneel", zegt de Bayer Leverkusen-verdediger tegen ESPN. "Zoals ik al eerder heb gezegd: ik moet me focussen op de toekomst."

"Het was gebaseerd op emoties", licht Frimpong zijn afzegging toe. "Emoties kregen de overhand. Natuurlijk had ik er meteen spijt van." Getwijfeld over een interlandperiode bij Ghana heeft Frimpong niet. "Ik heb altijd voor Nederland willen spelen, daar blijf ik bij. Ghana was geen optie."

Voor het eerst sinds december vorig jaar zit Frimpong weer bij Oranje. "Het is geweldig om weer terug te zijn bij het nationale elftal", zegt hij. Hoewel Frimpong het WK meemaakte, wacht hij nog altijd op zijn debuut. "Ik ben een geduldige jongen. Het WK was een heel goede ervaring voor mij, ondanks dat ik geen minuten heb gemaakt."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: