Israël geeft buitenlandse spelers toestemming te vertrekken, Chery uit verdriet

Israël geeft buitenlandse spelers toestemming te vertrekken, Chery uit verdriet

10-10-2023 21:42 Laatste update: 12-10-2023 11:40
187

Diverse Israëlische voetbalclubs hebben hun buitenlandse spelers toestemming verleend om het land per direct te verlaten. Sinds het uitbreken van de oorlog met Hamas is de nationale voetbalcompetitie, waarin ook een aantal Nederlanders actief is, stilgelegd.  

In een bericht van de NOS wordt duidelijk dat de voetbalclubs Beitar Jerusalem, Hapoel Be'er Sheva, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Tel Aviv en Maccabi Haifa hun buitenlandse spelers toestemming gegeven hebben om te vertrekken uit Israël, mochten ze dat willen. Bij Maccabi Haifa staat voormalig FC Groningen en ADO Den Haag-speler Tjaronn Chery onder contract. 

Hij laat zich dinsdagavond via Instagram uit over de zeer zorgelijke situatie in het land. 'Niemand verdient het om in deze situatie te zitten. Konden we maar allemaal met elkaar in vrede leven. Aan alle Maccabi-fans en teamgenoten: blijf veilig.'

Naast Chery speelt er nog een drietal Nederlanders in Israël. Middenvelder Joris van Overeem en verdediger Derrick Luckassen komen uit voor Maccabi Tel Aviv, terwijl Jelle Duin onder contract staat bij Hapoel Jerusalem.