'Het gaat bij Kroes echt niet om regels voor 10 jaar, AZ wacht gewoon op Ajax'

'Het gaat bij Kroes echt niet om regels voor 10 jaar, AZ wacht gewoon op Ajax'

11-10-2023 07:15
123

Ronald de Boer vreest dat het einde van de crisis bij Ajax nog niet in zicht is. De oud-international constateert simpelweg een gebrek aan kwaliteit in de selectie van trainer Maurice Steijn.

"Het klinkt misschien heel hard, maar van stront kun je geen chocola maken", oordeelt De Boer hard tijdens de theatershow van de Pak Schaal Podcast. "Ik maak me oprecht zorgen. Waar gaat dit heen? Je kan ook niet vijf toppers halen. Die denken ook, wat heb ik op dit moment bij Ajax te zoeken? We hebben over twee weken de degradatietopper FC Utrecht - Ajax", stelt hij gekscherend. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het was zondag (tegen AZ, red.) erbarmelijk slecht."

De oud-Ajacied neemt het de aankopen niet eens kwalijk. "Die zijn alleen maar blij dat ze bij Ajax spelen. Maar het kan toch niet dat je in groten getale jongens uit de tweede divisie haalt en denkt: die kunnen dat ook op een hoger niveau. Iedereen dacht dat we het Bayern München of Paris Saint-Germain van Nederland konden worden voor de komende twintig jaar. Dat is nu allemaal vervaagd en dat is pijnlijk", aldus De Boer.

De voormalig middenvelder hoopt dat Steijn het tij weet te keren. "Je mag kritisch op hem zijn, maar ik hoop dat Steijn en de staf het voor elkaar gaan krijgen. Het is voor hen ook een ongelooflijke rollercoaster geweest. Er worden twaalf jongens in je strot geduwd. Misschien kenden ze Van den Boomen. En Sutalo van het WK, maar verder niet. Het is best lastig om daar een team van te maken."

Alex Kroes
Naast de problemen op het veld is het voorlopig ook op bestuurlijk vlak zeer onrustig. Freek Jansen snapt niet dat Ajax nog geen algemeen directeur heeft. Alex Kroes mag door een concurrentiebeding pas in maart 2024 beginnen. "Het blijft superonduidelijk waarom Ajax niet met AZ gaat regelen dat Kroes zo snel mogelijk aan de slag kan. Ik heb opnieuw gehoord dat het echt niet om regels van tien jaar gaat. Bij AZ wachten ze gewoon totdat Ajax komt."