Perez wil naar één Eredivisie-club en dient verzoek in bij ESPN: 'Dat is smullen'

Perez wil naar één Eredivisie-club en dient verzoek in bij ESPN: 'Dat is smullen'

11-10-2023 07:38
33

Kenneth Perez is enthousiast over Go Ahead Eagles. De Deense analist verzoekt werkgever ESPN zelfs om hem een keer naar De Adelaarshorst te sturen.

Go Ahead is voortvarend aan het seizoen begonnen met een voorlopig zesde plaats. Voor eigen publiek is de ploeg van coach René Hake nog foutloos. "Ik hoop dat ik een keer ingedeeld word bij Go Ahead, want dat is toch heel erg smullen om naar te kijken. De energie die zij leveren. Het blijft me elke keer verbazen", is Perez vol lof bij Dit was het Weekend.

"Als je een seizoenkaart hebt, word je daar op je wenken bediend", vervolgt de oud-speler van AZ, Ajax, PSV en FC Twente. "Individueel zijn het niet supergoede spelers, maar ze leggen veel energie in de wedstrijd en het samenspel is volop aanwezig. Daardoor kunnen individuen ook uitblinken en lijken de spelers veel beter dan ze eigenlijk zijn. Het lijkt me heel leuk om daar te voetballen. Hake levert geweldig werk. Bij Utrecht zijn ze ondertussen een aantal trainers verder. Frans van Seumeren zei het al: ze hebben hem te snel laten gaan."

Perez verbaast zich over de statistieken van Go Ahead, dat in de laatste vijf thuisduels minstens drie keer scoorde en slechts één van de laatste achttien thuiswedstrijden in de Eredivisie verloor. "Het enige is: hoe lang gaat dit standhouden? Ze hebben de meeste schoten tegen in de Eredivisie, zeventien meer dan nummer twee Sparta. Dat is toch opvallend? Ik schrok wel van die statistiek."