Öztürk: 'Als hij trainer was geweest bij Ajax, hadden ze nu tweede gestaan'

Öztürk: 'Als hij trainer was geweest bij Ajax, hadden ze nu tweede gestaan'

11-10-2023 08:56
163

Dat Ajax niet eerder in zee is gegaan met Ange Postecoglou is een gemiste kans. Dat stelt Voetbal International-verslaggever Süleyman Öztürk. De Australische manager maakt dit seizoen indruk bij Tottenham Hotspur.

Onder leiding van Postecoglou staan de Londenaren verrassend bovenaan in de Premier League na acht speelrondes. Hij kwam deze zomer over van Celtic. Volgens Öztürk is de 58-jarige oefenmeester te laat ontdekt. "Hij is tien jaar te laat gescout. Hij was tien jaar geleden al een goede trainer, maar hij komt uit Australië en praat een beetje vreemd", zegt de verslaggever in een video-item van VI.

"Hij heeft ook niet echt een voetbalachtergrond, dus die kunnen we niet serieus nemen", vervolgt een cynische Öztürk. "Hij heeft inderdaad geen 130 interlands gespeeld, maar is wel een heel goede trainer." De buitenlandexpert van het weekblad legt de link met Ajax. "Als hij op tijd gescout was... Hij zat gewoon bij Celtic, hè. Hij had bij de nummer zestien van de Eredivisie trainer kunnen zijn, en dan hadden zij tweede of derde gestaan."

Postecoglou ging in 2021 aan de slag bij Celtic, nadat hij eerder onder meer bondscoach van Australië was. Hij leidde de Schotse topclub naar twee landstitels op rij, waardoor Spurs afgelopen zomer voor hem aanklopte.