De Jong waakt voor optimisme bij Cambuur: 'Worden niet zomaar even kampioen'

De Jong waakt voor optimisme bij Cambuur: 'Worden niet zomaar even kampioen'

11-10-2023 15:48
21

Henk de Jong werd deze week met groot enthousiasme onthaald bij SC Cambuur, maar de trainer van de Friezen waakte tijdens zijn presentatie voor te veel optimisme. Het is in de ogen van de trainer niet realistisch om uit te spreken dat Cambuur zomaar ineens mee gaat doen om de titel in de Keuken Kampioen Divisie

Cambuur brak eerder deze week met Sjors Ultee. De reden voor zijn ontslag: de teleurstellende resultaten. Cambuur staat inmiddels elfde en verloor afgelopen vrijdag nog met 5-2 van FC Dordrecht. De Jong verwacht niet dat hij de spelersgroep opeens naar de eerste of tweede plek kan loodsen. "Ik denk dat het reëel is om ons in te schatten tussen plek vijf en acht. Als we daar kunnen eindigen zou dat mooi zijn. Dan heb je play-offs en daarin kan alles gebeuren. Maar wij gaan niet zomaar even kampioen worden", zo tekent Voetbal International op. 

Ongeveer een jaar terug stopte De Jong als trainer van Cambuur, omdat de klachten van een cyste in zijn hoofd hem dusdanig belemmerde tijdens zijn werkzaamheden. De cyste werd bij een operatie eerder dit jaar verwijderd, waarna De Jong in de zomer weer fit werd verklaard. "Maar het is een heel dikke operatie geweest", blikt de Cambuur-clubheld terug.

De Jong houdt vanwege zijn recente fysieke verleden dan ook nog altijd een slag om de arm. "In december zal ik met de directie gaan praten, zullen we eerlijk naar elkaar zijn, ook over de toekomst. Voetbaltrainer is een gek beroep, dat kun je niet ergens uittesten voordat je eraan begint. Ik voel me nu hartstikke goed, maar in december moeten we wel even met elkaar praten over hoe we vinden dat het gaat."