Vitesse-spits keert terug na rel met Patro Eisden, maar krijgt direct speelverbod

Vitesse-spits keert terug na rel met Patro Eisden, maar krijgt direct speelverbod

11-10-2023 17:39
24

Simon van Duivenbooden is teruggekeerd bij Vitesse. Zijn huurcontract bij Patro Eisden, de Belgische club die in handen is van de Amerikaan Coley Parry, is ontbonden. In Arnhem mag hij tot januari 2024 echter niet aan de bak. 

De 21-jarige Van Duivenbooden maakte begin september als huurling de overstap van Vitesse naar Patro Eisden, waar hij zich in tegenstelling tot in Arnhem wel op kon gaan maken voor reguliere speeltijd. De deal kwam uit de koker van Patro-egeinaar Parry, die nog altijd op groen licht wacht om bij Vitesse dezelfde rol te vervullen. 

Het draaide uit op een grote teleurstelling. Van Duivenbooden was nog maar net bij zijn nieuwe club of het ging mis. Hij weigerde dienst en meldde zich zomaar 'om persoonlijke redenen' af. Vervolgens vertrok hij uit Belgisch Limburg, tot grote verbijstering van zowel Patro als Vitesse, aldus De Gelderlander. Van Duivenbooden was vervolgens een periode lang 'onbereikbaar', zo is te lezen. 

Inmiddels is hij terug bij Vitesse. De spits zal 'onder geen beding' terugkeren naar België. In Arnhem heeft hij nog een contract tot medio 2025, maar de UEFA-regels schrijven voor dat hij tot begin volgend jaar geen wedstrijden mag spelen.