Jansen waarschuwde Ajax voor Mislintat: 'Doe dit niet, het wordt een drama'

Jansen waarschuwde Ajax voor Mislintat: 'Doe dit niet, het wordt een drama'

11-10-2023 17:58 Laatste update: 18:18
161

In de podcast KieftJansenEgmondGijp bespreken René van der Gijp en Rob Jansen de transfer van Gastón Ávila van Royal Antwerp FC naar Ajax. Marc Overmars, voormalig speler en technisch directeur van Ajax, is nu sportief directeur bij Antwerp en heeft nagelaten om zijn oude club te behoeden voor een miskoop, zo denken Van der Gijp en Jansen.

"Ik heb zitten denken", vangt Van der Gijp aan. "Als Overmars een Ajacied in hart en nieren was geweest, dan had hij toch iemand binnen de club gebeld om te vragen: Jongens, wat zijn jullie nou aan het doen? Je gaat toch niet die Argentijn van ons kopen?"

"Zo denkt Marc niet", stelt Jansen. "Die denkt: zo, daar ben ik mooi van af." Ávila maakte deze zomer voor 12,5 miljoen euro de overstap van Antwerpen naar Amsterdam en weet vooralsnog niet te overtuigen bij Ajax. De Argentijn werd, net als elf andere spelers, gehaald door de inmiddels ontslagen Sven Mislintat, waarvan Jansen stelt dat Ajax door verschillende mensen gewaarschuwd is voor de Duitser.

"Ik weet zeker dat ze aan alle kanten gewaarschuwd zijn voor Mislintat, uit vele hoeken, waaronder ik. 'Doe dit niet, het wordt een drama', dat hebben ze gehoord", aldus Jansen. "Ik heb me verdiept in die man, of het klopte wat men zei. Hij is aangenomen door Maurits Hendriks op basis van zijn verhaal en zijn data. Wat hier is gebeurd op technisch gebied, zoveel slechte beslissingen, is in de geschiedenis in Nederland nog nooit gebeurd."