'Opstelling Frankrijk tegen Oranje al bekend: Deschamps kent één twijfelgeval'

'Opstelling Frankrijk tegen Oranje al bekend: Deschamps kent één twijfelgeval'

11-10-2023 23:49 Laatste update: 12-10-2023 11:56
39

Franse media weten met welk elftal bondscoach Didier Deschamps vrijdagavond aantreedt tegen het Nederlands elftal. Alleen over de spitspositie is nog onduidelijkheid.

AC Milan-doelman Mike Maignan zal, zoals verwacht, onder de lat staan tegen Oranje. De defensie is een hoofdpijndossier voor Deschamps, die wegens blessures niet kan beschikken over Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano en Axel Disasi. Ibrahima Konaté, ploeggenoot van Virgil van Dijk bij Liverpool, en Lucas Hernández zullen voor het eerst samen het centrum vormen bij de Franse nationale ploeg.

Op rechtsback krijgt Jonathan Clauss de voorkeur boven Internazionale-verdediger Benjamin Pavard. Clauss speelde vorige maand ook al in de Johan Cruijff Arena: destijds was hij voor Olympique Marseille trefzeker tegen Ajax in de Europa League (3-3). De twijfels van Deschamps zitten hem in de voorhoede. Onduidelijk is nog of de keuzeheer in de punt van de aanval kiest voor Olivier Giroud of Randal Kolo Muani. 

Oranje en Frankrijk trappen vrijdag om 20.45 uur af in Amsterdam. In maart stonden beide landen voor het laatst tegenover elkaar. Toen werd het 4-0 voor de Fransen.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk:
Maignan; Clauss, Konaté, L. Hernández, T. Hernández; Tchouaméni, Rabiot, Griezmann; Coman, Giroud (Kolo Muani), Mbappé