'Kroes heeft er ook bij Ajax een bloedhekel aan om één euro te veel uit te geven'

'Kroes heeft er ook bij Ajax een bloedhekel aan om één euro te veel uit te geven'

17-10-2023 14:58 Laatste update: 15:02
57

Ajax haalt met Alex Kroes een algemeen directeur in huis die elk dubbeltje omdraait. Dat vertelt Jan-Willem van Dop. Hij werkte bij Go Ahead Eagles jarenlang samen met Kroes, die destijds grootaandeelhouder was in Deventer.

Kroes is 'iemand die echt op de knip zit', vertelt Van Dop aan Ajax Showtime. "Hij zet duidelijk piketpalen neer en daar blijft het binnen. In de situatie van Ajax is dat denk ik op dit moment ook zo, dat het geen overbodige luxe is."

De directeur van Go Ahead geeft een voorbeeld. "Stel er zitten nu vijftien man op media, dan kan hij zeggen dat dat ook met tien man kan. Dat ligt ook absoluut in zijn aard. Kroes heeft er echt een bloedhekel aan om één euro extra of één euro te veel uit te geven."

De kracht van Kroes? "Zijn veelzijdigheid, echt zijn veelzijdigheid. Eigenlijk heeft hij van alles wel een stukje bagage en daarom vind ik hem ook de juiste man. Je kunt stellen dat hij zakelijk, financieel, commercieel en voetbaltechnisch hartstikke sterk is."

"Hij kan ook zonder stemverheffing een discussie voeren. Hij kent dan geen emotie, blijft altijd keurig en netjes", gaat Van Dop verder. "Ik gun hem al het succes en de club. Hopelijk is Ajax er snel weer bovenop... Dit is natuurlijk Ajax-onwaardig. Als er maar rust is."