'Als je echt goed bent, dan mag je naar Twente komen. Andersom zit het er niet in'

'Als je echt goed bent, dan mag je naar Twente komen. Andersom zit het er niet in'

19-10-2023 12:14 Laatste update: 12:28
53

Daan Rots is trots dat hij zich speler van FC Twente mag noemen. Tegen Tubantia vertelt de buitenspeler dat hij van kinds af aan al fan is van de club uit Enschede, die het zondag opneemt tegen rivaal Heracles. "Als we verliezen, verlies ik ook als supporter."

In 2010 zag de 22-jarige aanvaller als kind 'zijn' club kampioen worden, dertien jaar later staat hij zelf op het veld. "Ik denk niet dat er veel jongens in het team zitten, die als kind een FC Twente-dekbed als verjaardagscadeau hebben gekregen", laat hij optekenen door de Twentse regiokrant. 

Op een trainingskamp van de Tukkers sprak Rots met de selectie van FC Twente over de kernwaarden van de club. "Ik heb daar verteld hoe de supporters ons altijd onvoorwaardelijk steunen en dat wij daarom nooit mogen verzaken. Ik zie hoeveel de supporters aan ons geven en vind dat wij altijd minimaal hetzelfde terug moeten geven. De regio is trots op Twente en dan moet je ook met trots het rode shirt met het logo erop dragen. Als we verliezen, verlies ik ook als supporter. Al benader ik de wedstrijden nu wel op een andere manier dan vroeger."

Zondag speelt Twente in Almelo de streekderby tegen rivaal Heracles, een club waar Rots vanwege zijn clubliefde nooit zou kunnen spelen. "Als je Twente-supporter bent, dan weet je dat dat niet kan. Ook al is er een samenwerking: als ik het in de jeugd niet gered had, was ik liever naar De Graafschap gegaan. Als je echt goed bent, zoals Robin Pröpper, dan mag je van Heracles wel naar ons komen. Maar andersom zit dat er niet in, haha."