VP' Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, Ajax-lichtpuntje en Utrecht-duo

VP' Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, Ajax-lichtpuntje en Utrecht-duo

23-10-2023 10:00
45

Speelronde negen van de Eredivisie is achter de rug, wat betekent dat het traditioneel tijd is voor VP's Elftal van de Week. Feyenoord is met drie spelers hofleverancier. FC Utrecht en Ajax zijn na een knotsgekke wedstrijden beiden vertegenwoordigd, net als PSV, AZ en Sparta Rotterdam.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
De prestaties van Olij waren ook bondscoach Ronald Koeman opgevallen. De Sparta-doelman trekt zijn sterke vorm na de interlandperiode rustig door. Vooral na rust kreeg Olij het behoorlijk druk tegen Go Ahead Eagles. Mede - vooral - dankzij hem houdt De Kasteelclub een punt over aan het bezoek aan Deventer.

Wedden

Meer odds

Yukinari Sugawara (AZ)
Sugawara haalt niet voor het eerst dit seizoen VP's Elftal van de Week en dat is niet onterecht. De Japanner was ook tegen sc Heerenveen een van de betere AZ-spelers. Zijn sterke optreden bekroonde hij met een assist.

André Ramalho (PSV)
Vaak het mikpunt van spot, zaterdagavond tegen Fortuna Sittard was Ramalho PSV's rots in de branding én doelpuntenmaker. Trainer Peter Bosz steekt niet onder stoelen of banken dat hij gecharmeerd is van de Braziliaan, die het vertrouwen dan eindelijk wist terug te betalen.

Mike van der Hoorn (FC Utrecht)
Met Van der Hoorn voorop in de strijd beleefde Utrecht een geweldige zondagmiddag tegen Ajax. De verdediger won zijn persoonlijke duels en stond in verdedigend opzicht vrijwel constant goed gepositioneerd. Dankzij de doellijntechnologie mocht hij vlak na rust zijn 2-0 vieren.

Calvin Stengs (Feyenoord)
Stengs is helemaal los bij Feyenoord. De assistkoning van de Eredivisie voegde er tegen Vitesse één aan zijn totaal toe en maakte zelf de openingsgoal. Trainer Arne Slot heeft de juiste snaar geraakt bij de aanvallende middenvelder, die zich ontpopt heeft tot een van de belangrijkste schakels in het aanvalsspel van de Rotterdammers.

Ryan Flamingo (FC Utrecht)
Een fraaie knal van Flamingo bracht Utrecht aan de leiding tegen Ajax. De twintigjarige middenvelder was overal op het veld te vinden. Geen wonder dat hij deel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje.

Quinten Timber (Feyenoord)
Wat voor Stengs geldt, gaat ook voor Timber op. De Feyenoord-middenvelder voelt zich als een vis in het water tussen Dávid Hancko en Santiago Gimenez. Met zijn loopvermogen, spelinzicht en dribbels staat hij aan de basis van veel aanvallen. Tegen Vitesse was hij goed voor één assist en creëerde hij liefst zes kansen.

Kristian Hlynsson (Ajax)
Ajax' hoop in bange dagen. Hlynsson liet zich tegen Utrecht gelden met twee doelpunten, maar het bleek niet genoeg. De negentienjarige IJslander heeft veel potentie. Van hem kan op dit moment alleen onmogelijk verwacht worden dat hij de kar trekt.

Johan Bakayoko (PSV)
De voorbije weken was het te pover wat Bakayoko liet zien. Tegen Fortuna swingde hij weer. Met een fijne assist op Guus Til, die in werkelijkheid niet zo makkelijk was als hoe die eruit zag, en een lekkere knal hielp de Belg PSV langs de Limburgers.

Vangelis Pavlidis (AZ)
De strijd om de topscorerstitel in de Eredivisie wordt dit seizoen een om van te likkebaarden. Pavlidis maakte tegen Heerenveen een hattrick en brengt zijn doelpuntentotaal op dertien in negen wedstrijden. De Griek heeft er een prachtige statistiek bij en mag zich voorzichtig vergelijken met Johan Cruijff.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Pavlidis' grootste concurrent in de strijd om de topscorersbokaal zat ook niet stil. Oók Gimenez scoort altijd en overal, zo ook tegen Vitesse. Door zijn goal en een assist op Lutsharel Geertruida mag de Mexicaan niet ontbreken in deze lijst. Het is voor Feyenoord te hopen dat de blessure van Gimenez meevalt.