Perez kraakt 'echt slechte wissel' Van Wonderen: 'Hadden controle tegen Ajax'

Perez kraakt 'echt slechte wissel' Van Wonderen: 'Hadden controle tegen Ajax'

06-11-2023 12:44
61

Kenneth Perez plaatst grote vraagtekens bij een dubbele wissel van sc Heerenveen-coach Kees van Wonderen in het Eredivisie-duel bij Ajax. Na 83 minuten moesten Luuk Brouwers en Simon Olsson plaatsmaken voor Espen van Ee en Charlie Webster.

De ingreep van Van Wonderen sorteerde niet het gewenste effect: de Friezen incasseerden in de slotfase twee tegengoals en verloren met 4-1. "Ik vond het écht zo’n slechte wissel van Kees van Wonderen", reageert Perez bij Dit was het Weekend. "Hij wisselde de twee spelers die er eigenlijk voor zorgden dat het middenveld in handen was van Heerenveen. Daardoor had Heerenveen de controle over de wedstrijd. Toen hij die allebei eruit haalde, werd het een heel open wedstrijd."

Wedden

Meer odds

De Deense analist zag Ajax daar dankbaar van profiteren. Invaller Chuba Akpom sloeg twee keer toe. "Dan heeft Ajax gewoon meer kwaliteit dan Heerenveen. Ik vond het een heel, heel gekke wissel van Van Wonderen, want die twee spelers kunnen echt wel negentig minuten spelen", aldus Perez, die Heerenveen in de tweede helft juist de betere partij vond.

"Ajax viel heel ver terug in de tweede helft", oordeelt de oud-speler van de Amsterdammers. "In negentig procent van de tweede helft zette Heerenveen Ajax tegen de muur, door iets meer druk te zetten naar voren en meer door te stappen. Ajax vond daar geen oplossing voor. Net als tegen PSV hadden ze geen antwoord toen de tegenstander iets anders ging doen."