Van Ginkel over opstappen Cocu: 'Dat is een moeilijke vraag'

Van Ginkel over opstappen Cocu: 'Dat is een moeilijke vraag'

12-11-2023 08:08
42

Marco van Ginkel vindt het jammer dat Phillip Cocu is opgestapt als trainer van Vitesse. De dertigjarige aanvoerder ziet echter ook in dat het zo niet langer kon.

Van Ginkel, die na de 1-3 nederlaag tegen sc Heerenveen nog in gesprek ging met boze fans buiten het stadion, krijgt de vraag of hij zelf graag door had gewild met Cocu, met wie hij bij PSV al samenwerkte. "Je kent mijn band met de trainer, dus dat is goed. Maar de trainer stapt zelf op. Voor de club, voor het team. Om misschien toch iets te veranderen. Dus dat is een moeilijke vraag", reageert hij op de persconferentie.

De middenvelder denkt niet per se dat de geest uit de fles was bij Vitesse. "Maar als jij zo vaak verliest en onderaan de ranglijst staat, dan moet er misschien wat veranderen." Hij vertelde wel dat de Vitesse-spelers 'heel teleurgesteld' reageerden op het vertrek van Cocu. "Een hoop jongens hadden een goede band met de trainer. Dit zat er misschien aan te komen omdat je weer verliest, maar dit is wel een klap."