Mulder: 'Wekelijks een van de beste in Champions League, dan kan je Oranje aan'

Mulder: 'Wekelijks een van de beste in Champions League, dan kan je Oranje aan'

17-11-2023 09:45 Laatste update: 09:45
22

Youri Mulder is onder de indruk van Jerdy Schouten. Mulder vindt het meer dan terecht dat de PSV-middenvelder bij het Nederlands elftal zit, al zit een basisplaats er volgens hem niet direct in.

Mulder denkt dat de overstap naar PSV goed heeft uitgepakt voor Schouten. "Hij speelt heel goed, hij speelde in Italië ook al heel goed. Als je bij een topclub in Nederland speelt is het normaal dat je eerder in aanmerking komt voor het Nederlands elftal. Dat zou niet normaal moeten zijn, maar in Nederland spelen is een duidelijker referentiekader voor de bondscoach", legt de analist bij Ziggo Sport uit.

De oud-spits is enorm onder de indruk van Schouten in de Champions League. "Hij is daar wekelijks een van de beste. Als je zo kan spelen op dat niveau, kun je het Nederlands elftal ook aan", is Mulder van mening. Schouten werd ook al een keer opgeroepen voor Oranje toen hij bij Bologna speelde, maar nu hij het bij PSV laat zien is het volgens Mulder allemaal wat duidelijker hoe goed hij is.

Toch zou Mulder de 26-jarige middenvelder niet meteen opstellen in de wedstrijd tegen Ierland aankomende zaterdag. "Ik denk dat we zeker iets aan hem gaan hebben in de toekomst, maar ik vind dat het middenveld de vorige interlands goed stond. Reijnders en Wieffer hebben het goed gedaan en ik denk dat je met twee hoge backs met twee echte middenvelders kan spelen. Ik zou het zo laten staan, al zijn het ook wedstrijden waar je hier en daar een speler kan uitproberen."