Oproep tot Oranje-wissel: 'Blessurevrij is Bijlow met kop en schouders de beste'

Oproep tot Oranje-wissel: 'Blessurevrij is Bijlow met kop en schouders de beste'

19 november - 08:37
126

Justin Bijlow moet de voorkeur krijgen boven Bart Verbruggen als eerste doelman van het Nederlands elftal op het EK. Dat stelt Hans Kraay junior na de 1-0 zege van Oranje op Ierland. Verbruggen maakte zaterdag geen beste beurt in de Johan Cruijff Arena.

Oranje ontsnapte tien minuten na rust aan de Ierse gelijkmaker, nadat Verbruggen een schot van Adam Idah door zijn handen liet glippen. De treffer ging niet door vanwege buitenspel, maar Kraay weet genoeg. "Flekken, Verbruggen, Bijlow, Cillessen, Noppert... Ik denk gewoon dat wanneer Justin Bijlow een keer een jaar blessurevrij blijft dat hij met kop en schouders de beste is", stelt de analist bij ESPN.

Hoewel Ronald Koeman voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ierland vertelde dat Verbruggen voorlopig zijn nummer één is, staat wat Kraay betreft Bijlow vanaf maart vast onder de lat bij Oranje. "Omdat hij en een goede reflex heeft en als hij goed in zijn vel zit hoge ballen pakt. Hij moet acht maanden fit blijven. Dat gun ik hem een keer. Dan is hij voor mij de beste", besluit de verslaggever over de Feyenoord-doelman.

Bijlow debuteerde in september 2021 in Oranje, maar met name door blessureleed kwam hij tot dusver niet verder dan acht interlands.