Cambuur morst weer eens onder De Jong: Roda pakt punt in topper

19-11-2023 16:25
29

De opmars van SC Cambuur onder leiding van de teruggekeerde Henk de Jong is zondag een halt toegeroepen door Roda JC. De Keuken Kampioen Divisie-topper in Leeuwarden eindigde in 1-1.

De Jong leidde zijn ploeg de laatste weken naar zeges op FC Groningen (2-1), TOP Oss (1-8) en ADO Den Haag (1-2), terwijl in de KNVB Beker ook MVV aan de zegekar werd gebonden. Cambuur begon ook tegen Roda JC, dat tweede staat, uitstekend. Milan Smit opende al na vier minuten de score.

De Limburgse bezoekers hadden het even moeilijk, maar herpakten zich snel. Walid Ould-Chikh tekende na dertien minuten uit een strafschop de gelijkmaker binnen. Roda bleef de bovenliggende partij, maar meer doelpunten bleven uit. Daar kon ook Cambuur, ondanks wat kansen in de slotfase, geen verandering meer in brengen.

Koploper Willem II is de lachende derde. Naaste achtervolger Roda heeft drie punten minder, Cambuur heeft vijf punten minder en staat zesde.