Grote zorgen in Spanje om Gavi: 'We zijn vernietigd, voelen het in onze ziel'

Grote zorgen in Spanje om Gavi: 'We zijn vernietigd, voelen het in onze ziel'

19-11-2023 23:33 Laatste update: 20-11-2023 06:29
13

In Spanje maken ze zich grote zorgen over de blessure van Gavi. De jonge Spanjaard viel geblesseerd uit in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië en lijkt de rest van het seizoen én het EK van 2024 te missen. 

Luis de la Fuente, de bondscoach van Spanje, reageerde al snel in de Spaanse media. "We gaan wachten tot de relevante tests zijn uitgevoerd en de ernst van de blessure al dan niet kan worden bevestigd. Hij is kalm, maar bezorgd. Vandaag zouden we ervan genieten, maar het is de meest bittere overwinning die ik in mijn leven heb meegemaakt", doelt De la Fuente op het bereiken van het EK. "We wachten op de resultaten. Nu gaat hij naar Barcelona en we hopen dat het zo weinig mogelijk is."

De sfeer in de kleedkamer leek, ondanks de plaatsing voor het EK, op die van een begrafenis. "We waren vernietigd. Het leek alsof we verloren hadden. We voelen het in onze ziel." Het moment van de blessure stelde volgens de oefenmeester niets voor. "De klap stelde niets voor. Hij stapte verkeerd en zijn knie ging kapot. Dit kan in elke situatie gebeuren. Het was een ongeluk."

Over de wedstrijd tegen Georgië was de De la Fuente positief. "We hebben het initiatief genomen en kansen gecreëerd. Wij zijn tevreden omdat binnen het vooropgestelde plan grotendeels is voldaan aan wat werd voorgesteld."