Perez wekt verbazing met keeperskeuze Oranje: 'Bevalt dat je niet?'

Perez wekt verbazing met keeperskeuze Oranje: 'Bevalt dat je niet?'

22-11-2023 21:55 Laatste update: 23-11-2023 00:11
88

Ronald Koeman riep Bart Verbruggen voor de afgelopen interlandperiode uit tot zijn nummer één, maar er gaan nu al stemmen op dat Justin Bijlow moet keepen op het EK. Kenneth Perez doet daar niet aan mee: hij vindt de doelman van Brighton beter.

De Deense analist buigt zich bij Voetbalpraat over de keepersdiscussie in Oranje. Waar Bijlow regelmatig kampt met blessures, is het voor Verbruggen stuivertje wisselen onder de lat bij Brighton. 

Wedden

Meer odds

"Het is natuurlijk afhankelijk van de komende vijf maanden: wie, wat, hoe en hoeveel wordt er gekeept? Bijlow is blessuregevoelig, laten we hopen dat het niet gebeurt en dat hij alle wedstrijden keept", vertelt Perez, waarna Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam wil weten wie wat hem betreft de voorkeur krijgt. "Wie ik nu de betere keeper vind? Verbruggen."

Krabbendam kan zich daar maar moeilijk in vinden. "Bevalt het antwoord niet?", lacht Perez. "Het bevalt me totaal niet", grapt de Feyenoord-watcher. Willem van Hanegem, Dick Advocaat en Hans Kraay stelden al dat Bijlow in hun ogen de beste doelman van het Nederlands elftal is.