Loting play-offs EK verricht: Oranje kent potentiële tegenstanders

Loting play-offs EK verricht: Oranje kent potentiële tegenstanders

23-11-2023 12:31
37

De route voor de twaalf landen die deelnemen aan de play-offs van het EK 2024 is bekend. De UEFA heeft donderdag de loting voor de drie minitoernooien verricht.

Via de Nations League is er, voor landen die zich niet rechtstreeks hebben geplaatst voor het EK, een ontsnappingsroute. De Nations League-divisies A, B en C hebben een play-off met elk vier landen. Uit Divisie A plaatsten alle landen, op Polen en Wales na, zich direct voor het eindtoernooi, waardoor er geloot moest worden om de drie wegen vast te stellen.

Finland, IJsland en Oekraïne werden verdeeld over Route A en Route B. Finland kwam uit de koker voor Route A en neemt het in de halve finales van de play-offs op tegen Wales. De andere halve finale in Route A gaat tussen Polen en Estland. De twee winnaars treffen elkaar in de finale, waarna de uiteindelijke winnaar naar het EK gaat.

In Route B gaan de halve finales tussen Israël en IJsland en tussen Bosnië-Herzegovina en Oekraïne. Ook daar geldt dat één van de vier landen naar het eindtoernooi gaat. In Route C treffen Georgië en Luxemburg elkaar. De andere halve eindstrijd gaat tussen Griekenland en Kazachstan. Alle winnaars van de drie routes zitten voor de loting voor het EK in Pot 4. Oranje zit ingedeeld in Pot 3, waardoor een van deze landen een tegenstander van het Nederlands elftal kan worden in Duitsland.

Route A
Polen
Wales
Finland
Estland

Route B
Israël
Bosnië-Herzegovina
Oekraïne
IJsland

Route C
Georgië
Griekenland
Kazachstan
Luxemburg