Aangeslagen Ajax-debutant keert na anderhalve maand terug op trainingsveld

Aangeslagen Ajax-debutant keert na anderhalve maand terug op trainingsveld

24-11-2023 06:55
6

Amourricho van Axel Dongen heeft donderdag zijn rentree gemaakt op de training van Ajax. De negentienjarige vleugelaanvaller reageerde anderhalve maand geleden nog aangeslagen, nadat hij een blessure had opgelopen in het Eredivisie-duel met AZ.

Van Axel Dongen maakte op 8 oktober zijn basisdebuut voor Ajax, maar lang kon hij daar niet van genieten. Vijf minuten voor rust viel de jeugdinternational geblesseerd uit na een duel met Yukinari Sugawara. 'Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel', schreef een aangeslagen Van Axel Dongen, die in zijn nog prille carrière al vaker door blessures werd geplaagd. 

Een terugkeer lijkt inmiddels nabij. Op trainingsbeelden is te zien dat Van Axel Dongen in ieder geval aan een deel van de groepstraining meedoet. Trainer John van 't Schip kon ook weer beschikken over zijn internationals. Ajax bereidt zich voor op de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. 

De Amsterdamse ziekenboeg is overigens nog altijd goed gevuld. Gerónimo Rulli, Jay Gorter, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen ontbreken nog.