Ajax laat 'echte Ajax-spits' links liggen: 'Kost waarschijnlijk behoorlijk wat'

Ajax laat 'echte Ajax-spits' links liggen: 'Kost waarschijnlijk behoorlijk wat'

24-11-2023 12:02
80

Brian Brobbey is 'talentvol, maar nog geen killer', stelt Nikos Machlas. De voormalige spits van Ajax had mede daardoor graag gezien dat landgenoot Vangelis Pavlidis in de zomer de overstap had gemaakt van AZ naar Ajax.

"Als ik nu naar de spitspositie van Ajax kijk, dan vind ik Brian Brobbey een talentvolle, fysiek sterke spits, maar hij is nog geen echte killer in het strafschopgebied", zegt Machlas in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik denk wel dat het goed is dat John (van 't Schip, red.) hem het vertrouwen geeft, want hij kan zeker nog stappen maken. Met Chuba Akpom, die ik ken van zijn tijd bij PAOK Saloniki, heeft Ajax een prima back-up voor Brobbey."

Maar de Amsterdammers hadden óók een andere spits kunnen aantrekken, aldus Machlas. "Ik had Ajax voor dit seizoen willen adviseren om Vangelis Pavlidis te halen, al had hij waarschijnlijk behoorlijk wat moeten kosten. Ik vind hem een echte Ajax-spits. Hij is heel compleet en is inmiddels hard op weg om de volgende Griekse topscorer in de Eredivisie te worden. Dat maakt mij ook een beetje trots."

De inmiddels vijftigjarige Griek is lyrisch. "Ik vind Vangelis op dit moment een van de beste centrumspitsen in Europa. Na elf wedstrijden staat hij al op veertien goals: het zou zomaar kunnen dat hij in de buurt komt van mijn aantal van 34 goals als topscorer. Ik ben benieuwd of AZ hem in januari kan behouden. Ik weet dat John een liefhebber is van Vangelis, maar ik verwacht dat zijn toekomst nu wel buiten de Eredivisie zal liggen."

Check hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal!