'West Ham gaat mogelijk weer aankloppen bij Ajax door interesse in Bergwijn'

'West Ham gaat mogelijk weer aankloppen bij Ajax door interesse in Bergwijn'

24-11-2023 18:45 Laatste update: 19:43
133

West Ham United gaat mogelijk weer shoppen bij Ajax. Volgens De Telegraaf hebben The Hammers zich namelijk gemeld bij het management van Steven Bergwijn. Het is geen geheim dat Ajax wel open staat voor een winterse verkoop van de aanvoerder.

Eerder kwam al naar buiten dat Ajax bereid is om te praten over een exit van Bergwijn. Een eventuele verkoop zou er namelijk voor zorgen dat de Amsterdammers kunnen investeren in nieuwe spelers in de winter. Bergwijn werd tot op heden vooral gelinkt aan een overstap naar het Midden-Oosten, maar West Ham United heeft ook interesse. "Hij gaat niet naar Al-Ettifaq, maar er is wel nieuws over hem: West Ham heeft zich namelijk gemeld bij het management van Bergwijn", zegt Mike Verweij in de Voetbalpodcast van De Telegraaf.

Verweij lijkt te denken dat West Ham United wel wil doorpakken. "Hij kan waarschijnlijk terug gaan keren naar de Premier League", zegt de journalist. Bij West Ham kan Bergwijn herenigd worden met Mohammed Kudus en Edson Álvarez. Dat duo maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar West Ham. In Londen hebben ze allebei al laten zien van waarde te zijn.

Als Bergwijn de stap naar West Ham uiteindelijk zou maken, dan keert hij na anderhalf jaar weer terug in de Premier League. Tussen 2020 en 2022 was hij namelijk speler van Tottenham Hotspur, dat hem op heeft gepikt bij PSV. In de zomer van 2022 ging Bergwijn naar Ajax, maar daar presteert hij minder goed dan gehoopt.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!