Immobile de held van Rome: Feyenoord moet resultaat halen tegen Atlético

28-11-2023 20:40
9

Aan de hand van Ciro Immobile heeft SS Lazio een late 2-0 overwinning uit het vuur gesleept tegen Celtic. De 33-jarige spits viel een halfuur voor tijd in en maakte het verschil voor de Romeinen. Dat betekent slecht nieuws voor Feyenoord.

SS Lazio - Celtic 2-0
Lazio is in de Serie A afgezakt naar de elfde plaats, maar in de Champions League ligt de ploeg van Maurizio Sarri nog wel op koers. I Biancocelesti had tegen Celtic de overhand, maar Celtic werd niet echt in verlegenheid gebracht. Kort na rust was de grootste kans van de wedstrijd zelfs voor de Schotten, toen Kyogo Furuhashi voorlangs schoot. Lazio had de handen vol aan de bezoekers en een halfuur voor tijd besloot Sarri in te grijpen: Immobile kwam in de ploeg.

Het inbrengen van de ervaren Italiaanse afmaker bleek een gouden zet. Acht minuten voor tijd opende Immobile de score en niet veel later verdubbelde hij de marge met een knappe goal. In blessuretijd leek Celtic nog een strafschop te krijgen na een duwtje, maar na ingrijpen van de VAR werd die beslissing teruggedraaid. Lazio komt zodoende op tien punten en legt de druk bij Atlético en Feyenoord, die respectievelijk twee en vier punten minder hebben. De Rotterdammers moeten zodoende een resultaat halen tegen de Spanjaarden om in de race te blijven voor overwintering in de Champions League.

Shakhtar Donetsk - Royal Antwerp FC 1-0
Shakhtar Donetsk heeft de laatste reddingsboei gegrepen in de Champions League. De ploeg van trainer Marino Pusic won met 1-0 van het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel, dat definitief is uitgespeeld. Mykola Matvienko kopte al na twaalf minuten het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. De Belgen met Owen Wijndal, Gyrano Kerk en Vincent Janssen konden niet echt een vuist maken. De Oekraïners waren zelfs een aantal keer dicht bij de 2-0.

Shakhtar kan nu kijken hoe FC Barcelona en FC Porto het ervan afbrengen. Alle drie de ploegen hebben negen punten.