Complimenten voor 'geweldige speler' Taylor: 'Creatief en een lekkere trap'

Complimenten voor 'geweldige speler' Taylor: 'Creatief en een lekkere trap'

30-11-2023 16:06
34

Youri Baas heeft mooie woorden over voor Kenneth Taylor. De twintigjarige vleugelverdediger, die dit seizoen door Ajax wordt uitgeleend aan NEC, staat zondag tegenover zijn broodheer.

"Voor mij is het persoonlijk wel leuk om tegen 'oud'-teamgenoten te spelen. Wie ik nog weleens spreek? Dat is dan vaak bij Jong Oranje en dan heb je het over Hato of Taylor bijvoorbeeld", laat Baas optekenen door Ajax Showtime. Baas kan genieten van het spel van Taylor. "Ik vind Kenneth creatief, met bijvoorbeeld steekpasses of loopacties. Als hij wat hoger op het veld zou spelen, zou hij zich meer thuis voelen. Dat zie je ook bij Jong Oranje."

"Daar staat hij op tien en komt hij vaker rond de zestien", aldus Baas. "Hij kan met zowel links als rechts schieten. Misschien moet hij nog wat vaker schieten, maar zo is hij altijd al geweest. Dan denkt hij dat er iemand nóg beter voor staat. Maar hij heeft een lekkere trap met links en rechts. Het is een geweldige speler. Iedereen heeft weleens een mindere periode, maar misschien komt dat ook wel omdat het team wat minder goed draait."