Ten Hag verdedigt blunderende Onana: 'Op één na beste keeper van Premier League'

Ten Hag verdedigt blunderende Onana: 'Op één na beste keeper van Premier League'

01-12-2023 18:35 Laatste update: 18:37
25

Andre Onana maakte deze week opnieuw een kostbare fout onder de lat bij Manchester United, maar toch blijft manager Erik ten Hag vierkant achter zijn goalie staan. Ten Hag noemt Onana - op basis van statistieken - zelfs de op één na beste keeper van de Premier League.

Door een flinke flater van Onana kon Hakim Ziyech de beslissende 3-3 maken in het Champions League-treffen tussen Galatasaray en United. The Red Devils zijn daardoor bijna uitgeschakeld in het miljardenbal, terwijl Onana dit seizoen al vaker in de fout is gegaan. Toch blijft Ten Hag overtuigd van de kwaliteiten van zijn goalie. "Als je de boel analyseert, zul je zien dat Andre de op één na beste keeper in de Premier League is. Dat is gebaseerd op statistieken. Er is maar één doelman die meer expected goals voorkomt dan hij (Thomas Kaminski van Luton Town, red.)", zegt hij op een persconferentie.

Ten Hag is echter ook realistisch. "Andre weet dat hij in de Champions League meerdere fouten heeft gemaakt. Maar al met al heeft hij het in de eerste vijf maanden gewoon goed gedaan. Je ziet ook hoe hij reageert op tegenslag: na de wedstrijd tegen Bayern München (waarin Onana ook blunderde, red.) was hij geweldig tegen Burnley. Hij heeft een sterk karakter."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!